Uitgeverij verkopen?

Uitgeverij verkopen?

Na jaren is dit landschap geheel verandert. De digitalisering  en social media  nemen een steeds belangrijkere plaats in. Natuurlijk geeft dit ook kansen, maar dan kom je vaak handen en kennis te kort om in de hele nieuwe cyclus goed mee te kunnen doen. Tijdschriften en Vakbladen hebben al enkele moeilijke jaren achter de rug en de toekomst blijft ongewis.

Overweeg je om nieuwe wegen in het leven in slaan en afscheid te nemen van je titel? Speelt de leeftijd een rol of is de marktsituatie zo gewijzigd. De basisfactoren staan ook onder druk. De oplage blijft gelijkelijk afnemen. Adverteerders worden steeds moeilijker benaderbaar. Voor redactionele content moet steeds harder gewerkt worden. Dan kan je eens overwegen om tot eventuele verkoop over te gaan.

Spoor en Partners heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het in stand houden van titels met een kleine oplage. Vakbladen of special intrest magazines met een specifieke doelgroep met een goed bereik. Wij geloven in de kracht van gedrukte media, natuurlijk ondersteund met de hedendaagse mogelijkheden. Met invulling van partners in het veld en een ervaren kantoor zijn er nog diverse mogelijkheden. Zo kunnen wij de titel nog op je juiste koers houden.

Met een vakblad ga je inhoudelijk de diepte in. Lezers zijn zo gewend precies te vinden wat ze zoeken, daarom zorgen wij van Spoor en Partners er voor dat de invulling van het vakblad wordt geschreven door de juiste vakmensen. De mensen die met hun poten in de blubber staan.

Daarnaast geloven wij er in dat je gebruik moet maken van de kracht van print. Wat maakt een tijdschrift nou zo lekker? Een écht offline moment? Dat je het in handen hebt? Dat het lekker ruikt? De verschillende papier diktes, glans of juist mat? Wat voor kleur samenstellingen? Al deze mogelijkheden moet je uitbuiten.

Print geeft meer focus, als je leest uit een papieren vakblad wordt je minder afgeleid door artikelen en activiteiten er om heen. Print biedt juist in deze tijden waarin mensen aan het beeldscherm gekluisterd zijn een prettig offline moment. Print verdiept, verbindt en brengt media op een intieme manier in contact met de geconcentreerde lezer.

Wilt u een gesprek of nog informatie mail met Rene Donkel op uitgever@spoorenpartners.nl